Fricandó

Temps de preparació: 1 hora 30 minuts
Dificultat: Fàcil


Ingredients


Per 7-8 persones

  • 1Kg de carn de vedella tallada ben fina (tall que es pela o llata) 
  • 1 albergínia
  • Bolets variats
  • 1 ceba gran o 2 petites
  • 2 cullerades soperes de tomàquet fregit
  • Farina per arrebossar
  • 2 cullerades de postres de pebre vermell mòlt
  • Sal
  • Oli

Per a la picada:

  • 1 got petit de vi blanc (125 ml aprox)
  • Un grapat d’ametlles
  • Un grapat d’avellanes
  • Un grapat de pinyonsDos dents d’all


Preparació


I. Barregem la farina amb el pebre vermell.

 
II. Salem la carn i després l’enfarinem.


III. Fregim la carn amb l’oli ben calent (no cal que quedi molt torrada, ja que s’acabarà de coure posteriorment i així ens evitem també que la carn quedi molt seca i dura). Reservem la carn en una cassola.


IV. Pelem la ceba i la piquem a la picadora.


V. Pelem els alls i els piquem junt amb els fruits secs.


VI. Posem la picada de fruits secs en un morter i hi afegim el vi blanc per barrejar-ho bé. Si veiem que queda una picada massa espesa, podem afegir una mica més de vi fins que tingui la consistència desitjada.


VII. A la mateixa paella de fregir la carn, hi coem la ceba a foc lent.


VIII. Passats un parell de minuts, quan la ceba comença a daurar-se, hi afegim la picada de fruits secs i les dues cullerades soperes de tomàquet fregit. Hi afegim un polsim de sal i remenem un parell de minuts més.

IX. Afegim 500ml d’aigua i ho deixem que bulli.


X. Un cop comença bullir, colem la picada a la cassola on teníem reservada la carn. Si cal, afegim més aigua (500 ml aprox.) fins a cobrir pràcticament tot el fricandó. Rectifiquem de sal. Un cop arranca el bull, ho deixem bullir a foc lent uns 40-45 minuts.


XI. A mig coure (quan porta uns 25 minuts bullint) hi afegim els bolets i remenem.

XII. Quan el fricandó està fet, tallem, salem i fregim l’albergínia. La posem dins la cassola amb la carn i remenem.


Bon profit!!!

Observacions


  • Si es vol, es poden canviar els bolets per pèsols.

  • Si es disposa de temps suficient, és millor preparar el fricandó d’un dia per l’altra i deixar-ho reposar una mica, així estarà encara més bo.

1 comentaris:

  1. El fricandó és una aposta segura per gaudir d'un àpat, agrada a tothom!

    ResponElimina

 
  • Fam de cuina © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes