Coca de Sant Joan

Temps de preparació: 1h aproximadament
Dificultat: Mitja


 

Ingredients



Per la massa:
  • 400 g de farina de força
  • 175 ml de llet
  • 2 ous
  • 150 g de sucre
  • Pell de llimona ratllada
  • 2 sobres de llevadura
  • 90 g de mantega
  • Sal

Per la crema:
  • 625 ml de llet sencera
  • 5 rovells d’ou
  • 150 g de sucre
  • 50 g de maizena
  • 1 rama de canyella
  • Ratlladura de pell de llimona

Per la decoració:
  • 1 ou
  • Pinyons

Si algú ho vol, hi pot posar fruita confitada.

 

Preparació


Començarem elaborant la crema

I. Portem a ebullició la llet amb la canyella i la pell de llimona. Apaguem el foc i retirem la canyella i la llimona. La reservem.


II. A banda batem els rovells amb el sucre fins que blanquegin.


III. En un altre bol, afegim un rajolí de llet fresca i hi anem abocant la maizena, prèviament tamisada. Removem i ho afegim als ous anteriors. Després hi anem afegint poc a poc la llet que hem bullit primerament (en el punt 1).


IV. Ho portem tot junt al foc (suau) una altra vegada, removent constantment fins que solidifiqui i agafi la consistència de crema pastissera. Si veieu que en algun moment vol intentar arrencar a bullir, baixeu el foc i retireu-lo del foc durant uns moments fins que pari de bullir.

V. Un cop obtinguda la textura desitjada, retirem del foc i seguim remenant uns segons més.  Després reservem mentre fem la massa de la coca.


Massa de coca

VI. Posem el forn a preescalfar a 175ºC.

VII. Barregem la llet amb els dos sobres de llevadura i ho deixem reposar.

VIII. Mentrestant, en un bol tamisem la farina, afegim els ous, la mantega, la pell de llimona, un polsim de sal i el sucre (reservant-ne una mica per posar per sobre la coca). Amb les mans ho barregem tot.


IX. Afegim la llet amb la llevadura a la barreja anterior fins a obtenir una massa tova (veureu que queda molt enganxifosa, però és nomal).

X. Amb un rodet ben enfarinat estenem la massa fins a donar-li la forma desitjada i la pintem per sobre amb un rovell d’ou batut. Hi estenem la crema amb l’ajuda d’una mànega pastissera i hi col•loquem la decoració (pinyons i/o fruita confitada). Espolsarem el sucre que havíem reservat per damunt.




XI. Posem la coca al forn uns 25 minuts, fins que estigui daurada.

Bon profit!!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
  • Fam de cuina © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes