Maki sushi

Dificultat: Mitja
Temps de preparació: 1 hora


Avui presentem la forma més popular de sushi, el maki sushi. La traducció seria sushi en rotlles. S'anomena sushi a aquells plats d'orígen japonès que estan basats en l'arròs cuit adobat amb vinagre d'arròs, sucre i sal. Generalment es sol presentar amb peix cru, però es pot combinar amb tot el que es vulgui.


Ingredients


Per a 4 persones

  • 250g d’arròs per a sushi
  • 4 fulles d’alga nori
  • 3 cullerades de vinagre d’arròs japonès
  • 1 cullerada de sucre
  • 1 cullerada de sal
  • Per al farcit, podrem posar surimi (palets de cranc), salmó, tonyina crua, advocat, pastanaga o el que se’ns acudeixi.
  • Salsa de soja
  • Wasabi (opcional)

Recomanem utilitzar vinagre d’arròs del que ja ve barrejat amb el sucre i la sal.

Ens serà de molta utilitat una estora (makisu) que s’utilitza per tal d’enrotllar els makis.


Preparació


I. Rentem l’arròs sota l’aixeta en un colador fins que l’aigua surti neta, amb l’objectiu de treure-li el midó.

II. Bullim l’arròs durant 10 minuts sense destapar-lo. Anem amb compte de que no se’ns surti de l’olla! Tot seguit, sense destapar-lo el deixem reposar durant 10 minuts.

III. Passem l’arròs a un bol, el barrejem amb el vinagre, el sucre i la sal (o el vinagre ja preparat) i ho deixem refredar. Ho anirem remenant de tant en tant.

IV. Prepararem el farciment del sushi tallant els diferents productes a tires.

V. Un cop ho tenim tot a punt, posem l’estoreta, hi col•loquem l’alga nori amb la part més brillant cap a baix. Posem una capa d’arròs que cobreixi la meitat de la superfície de l’alga de forma uniforme. Tot seguit hi posem el farcit al damunt i ajudant-nos de l’estoreta ho enrotllarem tot. Per tancar el rotlle, recomanem mullar una miqueta l'alga per la part final amb unes gotes d'aigua.







VI. Un cop tenim els rotllos, els tallem a rodanxes. Recomanem anar tallant el rotlle a meitats de forma que en surtin 8 makis per rotlle.

VII. Per menjar-ho sucarem el makis a la salsa de soja. El wasabi, si es vol utilitzar, no s’ha de posar al damunt del maki, sinó que s’ha de barrejar amb la salsa de soja.

Bon profit!!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
  • Fam de cuina © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes